КАТ лови пияни шофьори по празниците

Рекордьорът сред тях е с 2,38 промила в кръвта

Петима са хванатите от КАТ в старозагорско шофьори, управляващи МПС в нетрезво състояние. Сред тях най-фрапиращ е случаят на неправоспособния М.С. на 37 години от гр. Крън, който на 1 май около 23:00 ч по път I – 5  южно то гр. Шипка полицейски патрул на РУП – Казанлък спира за проверка.При направения на водача тест с дрегер, техническото средство е отчело 2,38 промила.


На 1 май  в РУП – Чирпан пък е започнато бързо полицейско производство срещу М.М. на 27 години за това, че около 19:20 ч на 1 май управлява в ЖК „Младост” в Чирпан л.а. „Фолксваген” след употребата на алкохол – 1,37 промила.

Отново на 1 май ,но в РУП – Гълъбово е започнато бързо полицейско производство срещу Йо.Йо. на 32 години от Гълъбово за това, че около 22:55 ч  на кръстовището на улиците „Люлин” и „Ал. Константинов” управлява л.а. „Опел Тирга” след употребата на алкохол – 1,34 промила.


На 1 май е започнато бързо полицейско производство срещу А.О. на 68 години от Стара Загора за това, че около 16:35 ч на кръстовището на улиците „Хан Аспарух” и ул. „Цар Иван Шишман” управлява л.а. „Шкода Октавия”, губи контрол на колата и се блъска в бетонен стълб. Тестът на старозагореца за употребата на алкохол е отчел 2,63 промила.


На 3 май в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу В.Н. на 18 години от с. Копринка  за това, че н същата дата около 00:55 ч управлява в кв. „В.Левски” в Казанлък л.а. „Пежо Партнер” след употребата на алкохол – 1,33 промила.