"Цариградско" ще е готово до 15 септември

Ремонтът на бул. "Цариградско шосе" в София ще завърши до 15 септември. Това обяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при вчерашната инспекция на ремонтните дейности при надлеза над бул. "Г. М. Димитров".

Строително-монтажните работи по обекта, които започнаха от 1 април тази година в едната половина на пътното платно, включват общо рехабилитация на надлеза по "Цариградско шосе" при бул. "Г. М. Димитров", надлез по "Цариградско шосе" над бул. "Александър Малинов", подлеза под бул. "Цариградско шосе" при Окръжна болница и рехабилитация на централни и локални платна на булеварда от надлеза над бул. "Г. М. Димитров" до надлез над бул. "Александър Малинов".

Най-важно е да се спазват всички технологични изисквания и качеството на работа, подчерта столичният градоначалник. Тя инспектира съоръжението в присъствието на зам.-кмета по транспорт Любомир Христов.

Резултатите от проверката показват, че на надлеза над бул. "Г. М. Димитров" е положена бетоновата настилка. Предстои полагане на хидроизолация при благоприятни климатични условия, след което ще се положи и асфалтовата настилка. След това движението ще се прехвърли в новоремонтирания участък и ще продължи ремонтът. В момента се извършва и саниране на моста.

Строителните дейности включват и рехабилитация на подлеза "Царевец" на Орлов мост, която приключи, както и ремонт на подлеза при Окръжна болница. Фандъкова е проверила и дейностите по трамвайния път на бул. "България", където се изпълняват в момента пресичанията на бул. "Тодор Каблешков" и бул. "Гоце Делчев". "Целта е да не се спира движението", посочи тя.