Уникално явление събира стотици на гробницата на Бастет тази вечер

Ванга предрекла отварянето на космически кръгове на гроба на египетската богиня в Странджа

Хора от цялата страна ще се съберат тази вечер на гробницата на египетската богиня Бастет в Странджа. Те са привлчени от легендата за уникално явление, което отваряло космически кръгове на лобното място на Бастет в близост до Малко Търново.

Според легендата в подножието на най-високия връх в българската част на Странджа - Градище, има египетска пирамида, в която е погребана богинята с глава на котка. Гробницата е построена през VIII в. пр. н. е. и била затрупана с тонове земна маса и скални късове, за да се скрие.

Истерията около египетската гробница в Странджа започва след появата на странна древна карта с неразбираеми чертежи, геометрични фигури и йероглифи. Притежателят й, чието име се пази в тайна, решил, че става въпрос за скрито съкровище. Дълго време търсил специалисти, които да разчетат картата, докато се озовал в БАН. Оттам документът попаднал при Людмила Живкова.

Според внучката на Ванга, пророчицата проявила интерес към картата и споделила много интересни неща, свързани с нея. Тя разказала за каменен ковчег от черен гранит, скрит дълбоко под земята и изписан с непозната за нас писменост. Той бил донесен преди хиляди години.
Ванга описала мястото, където трябва да отидат – близо до Малко Търново в седловината Градище в Странджа планина. Нейната внучка заедно с още четирима спътници намират местността и гя посещават на 4 май, както й заръчала Ванга.

През нощта срещу 5-ти май, с появата на първия лунен лъч на скалата пред тях се появило холографско изображение на две големи човешки фигури, които те определят като мъж и човешко тяло с глава наподобяваща котка. Единият е застанал прав, а другият, който й приличал на фараон, е седнал. От тогава хората посещават мястото точно на същата дата и очакват появата на тайнствени кръгове и фигури.