Първи по рода си велопоход ще се проведе в Бургас

ГЕРБ организира "ВелоЕвропа", с който да запознаят хората с градовете-символи на Стария континент

Точно след седмица в Бургас ще стартира мащабна спортна инициатива; първа по рода си за морския град.

Велопоходът "ВелоЕвропа", организиран от ГЕРБ-Бургас, ще "обиколи" стария континент. Идеята е жители и гости да опознаят четирите града, превърнали се в символи на Европейския съюз: Маастрихт, Люксембург, Страсбург и Брюксел.

Всички участници във велотура ще стартират атрактивната обиколка от паркинга до Фрегатата в Морската градина и след това ще се отправят към символа на Бургас - Мостика. Велпоходът ще продължи към спортната площадка с фитнес уреди на открито, ще премине през Байкпаркa в парк "Езеро" и ще завърши пред Пантеона.

Интересният маршрут ще бъде обозначен с информационни табели, а на съответните пунктове по него участниците ще събират печати върху специално изработени информационни картички.

"С тази инициатива искаме бургазлии да опознаят, макар и от разстояние, най-популярните градове в Европейския съюз. Така например Страсбург е градът с най-дългата веломрежа в Европа от 560 км. Бургас също има своето сигурно бъдеще като град на велосипедите, които все по-често виждаме по улиците", коментират представителите от ГЕРБ-Бургас.

След преминаването през четирите пункта, символизиращи Маастрихт, Люксембург, Страсбург и Брюксел, участниците във "ВелоЕвропа" ще се включат в томбола с въпроси и подаръци, използвайки подпечатаните информационни картички.

Със символизираща инициативата награда – атрактивен велосипед, ГЕРБ ще зарадва един от всички включили се във велотура. На рампите пред Пантеона своето професионално веломайсторство ще демонстрира бургаският клуб по екстремно колоездене, като наградите за тях ще са по оценка на публиката.

Записванията на участниците ще стават в деня на старта.