Черноморец (почти) отпадна от "А" група

Мача с Берое все още не решава съдбата на акулите, които трябва да се преборят със Славия в директния двубой, но намали драстично шансовете за оцеляване

В изключително важен мач за спасението си, Черноморец загуби от Берое и  почти сигурно от следващия сезон ще играе в Б група. Домакините започнаха надъхано мача, но съвсем скоро пролича, че това съвсем не е достатъчно, за да се надиграе по-класния тим на гостите, които започнаха настойчиво да атакуват вратата на Живкович.

Още в 7-та минута Атанас Зехиров се пребори с Милен Василев  и успя да подаде към Жуниор Мпиа, който напредна и с удар от границата на наказателното поле вкара в долния десен ъгъл на бургаската врата за 1:0. Пет минути по-късно старозагорци поведоха с 2:0 след гол на капитана Георги Андонов .

Двата гола сломиха домакините, които отстъпиха тотално инициативата на гостите.Само в рамките на няколко минути  Атанас Зехиров и Керкар стреляха опасно, но и двата пъти топката излезе в аут.В 37-та минута  гостите от Стара Загора окончателно нокаутираха своя съперник след като Атанас Зехиров вкара трети гол след отличен пас на Георги Андонов.

И второто полувреме започна на високи обороти, като Берое продължи да играе така, сякаш от този мач зависи неговото спасение. В 59-та минута направилият много силен мач Зехиров подаде към юношата на „акулите“ Георги Костадинов, който вкара четвърто попадение за своя отбор с плътен шут по земя за 0:4. Преди четвъртото попадение Милчо Ангелов и Крум Стоянов, две от младите надежди на домакините опитаха удари към Караджов, но неточно.

В 79-та минута друга бивша акула Веселин Пенев центрира, топката попадна в Семир Аясс и той отбеляза пети гол, след като се справи с двама защитници на домакините. 

При този резултат завърши мача, който обаче все още не решава съдбата на акулите, които трябва да се преборят със Славия в директния двубой, но пък белите имат да изиграят до края мач повече.