Лицемерие или нещо друго? Ботев поздрави Литекс за спечеления финал

Вярваме, че двубоите помежду ни ще помогнат за успешното развитие на младите футболисти, пишат Мъри Стоилов и Белия

Проява на лицемерие или европейско поведение? Този въпрос си задава Plovdivutre.bg, след като разбра, че ръководството на Ботев е поздравило с официално писмо колегите си от Литекс за спечеления финал за Купата на БФС.

Припомняме, че двубоят във Велико Търново завърши 1:0 за Литекс, но от Ботев имаха сериозни претенции към съдийската бригада.

Клубният сайт на жълто-черните дори разпространи видео от някои отсъждания на рефера и излезе с остър материал, озаглавен „Има ли смисъл да продължаваме?”.

В текста дори се казваше, че „случайно или не, съдийството в подкрепа на Литекс в голям финал при юношите, не се случва за първи път” и „последното нещо, което юношите на Ботев заслужават, е някой умишлено да убива мечтите им”.

Да, но седмица по-късно Ботев поздрави Литекс за спечеления финал. Направи го с официално писмо, подписано лично от треньора на мъжкия отбор Станимир Стоилов и директора на ДЮШ Николай Киров – Белия.

Писмото е изпратено на 3 май и днес бе публикувано в официалния сайт на Литекс.

Ето какво пише в писмото:

“Уважаеми колеги, приемете нашите поздравления за спечелената от вашия клуб Купа на България в оспорвания финал между отборите на Ботев и Литекс при юношите, родени през 1998г.

Вярваме, че и  в бъдеще формациите на нашите две школи ще спорят за трофеите в различните възрастови групи, а двубоите помежду ни ще помогнат за успешното развитие на младите футболисти.

С инвестициите и работата в своите школи ПФК Ботев и ПФК Литекс трябва да служат за пример на останалите клубове. Надяваме се заедно да продължаваме упоритата и всеотдайна работа с подрастващите за да помогнем за по-доброто бъдеще на българския футбол”.

Plovdivutre.bg оставя на вас, читателите, да определите сами от какви чувства е породена реакцията на Мъри и Белия.