Само за абитуриенти: модата в грима

Полезни съвети преди баловете за читателите на Plovdivutre.bg

Трескавата подготовка за абитуриентския бал безспорно е един от най-важните моменти в живота на младите дами. Изборът на прическа е много важен и трябва да е строго съобразен с тоалета и бижутата. Не на последно място обаче е гримът за специалната вечер. 

Абитуриентския грим е празничен вечерен грим, който трябва да е по-наситен и дълготраен от ежедневния, без да прекалявате! Гримът е по-силен, защото действието се развива в нощни заведения, дискотеки и ресторанти със по-слабо изкуствено осветление. Дълготрайността се налага, заради голямата продължителност на бала - от посрещането на гостите на обяд, до посрещането на изгрева на сутринта.

Цветовете в очите и устните отново трябва да се съчетаят с цвета на роклята, като се спазва правилото: по-леки устни с по-силен грим и обратно. Една от най-големите грешки, които повечето жени правят, когато се гримират, е че подчертават в еднаква степен очите и устните си. Изберете едно от двете! Ако искате да фокусирате вниманието върху очите, защото по-често получавате комплименти за тях, а и ги използвате по-активно в езика на тялото си, оставете устните на заден план (сложете само гланц за устни или червило в лек прасковен цвят). Ако пък решите да заложите на устните, ограничете грима на очите до спирала и дискретна очна линия, или едва забележими сенки. Червеният цвят и тъмно розовите нюанси са подходящи за червилото на бала, но не и кафявият.

Златното е на мода във всичките му вариации, както и блестящите клепачи, тюркоаз, кафяво и черно. Играта с цветовете и плавното им преливане е важно за крайния резултат, както и съобразяването с тоалета, тена на кожата и това дали ще е вечерен или дневен грим.

Хит последните месеци е "френският", натуралният или така наречен "нуди" грим. Модерен за вечерта пък е по-силният и сияещ грим. 

Опушени клепачи, цвят на старо злато, тюркоаз, праскова– това са цветовете, които ще греят на очите на момичетата за балната вечер. За подсилване на грима може да ползвате всякакви модели изкуствени мигли – цели, на снопчета или на косъмчета – в зависимост от това колко дълго искате да ги носите. 

Не забравяйте веждите – те са рамката на лицето. Не ги оставяйте рошави и без форма.

За абитуриентския бал е препоръчително гримът да бъде направен от професионалист, който ще се съобрази с тоалета и прическата. Най-важното, което трябва да знаят младите момичета е, че колкото и добре да могат да се гримират в домашни условия, то в този ден от значение е не само крайният резултат, а и продуктите, които се използват. Професионалните гримьори залагат на качествени, дълготрайни и покривни стилизатори, които ви гарантират, че след танците и топлината гримът няма да се разтече или размаже. 

Съвет: Хубаво е във вашата чантичка да си вземете гланц или червило, с което да освежавате грима от време на време.