Слънце в Пловдив утре, температури до 22 градуса

Мисия Пловдив

06-05-2014, 18:09

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Времето през май: много дъжд, облаци и слънце

Остава топло до края на седмицата

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и тихо. Повече ще е облачността в нощните часове и рано сутринта над крайните югозападни райони. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, в Пловдив: 6°-7°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН. 

През деня ще бъде слънчево с поява на разкъсана висока облачност от запад. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен източен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 17° и 22°, в Пловдив 22°.
Над планините ще бъде предимно слънчево - с поява на висока облачност, а след пладне над билата - и незначителна купеста. Временно ще задуха слаб до умерен вятър с източна компонента. Максимална температура на 1200 метра - около 12°, на 2000 метра: 5°.
В четвъртък ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, вероятността за валежи е малка. В петък по-значителна облачност ще има над източните райони, там на места ще превали, а вятърът от север-североизток ще се усили и с него ще проникне по-хладен въздух. В останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. В събота над Източна България ще бъде хладно, предимно облачно, на места с превалявания, над Западна облачността ще е разкъсана, без съществени валежи, ще духа слаб до умерен северозападен вятър и температурите слабо ще се понижат.