Избягалият килър Шатката забелязан в Ахелой

Опасният престъпник се размотавал из района с обръсната глава и облечен в анцуг

Избягалият от Централния софийския затвор опасен престъпник Николай Николов - Шатката е забелязан в Ахелой. По последна информация килърът се размотавал из района с обръсната глава и облечен в анцуг.
Преди няколко дни пък се появи информация, че маршрутът на Шатката и другия избгал затворник - гватемалеца Хосе Мартинес, е планиран през Родопите, Сакар, Странджа планина и бягство през Южното Черноморие. Каналът е бил осигурен още преди месеци, като той е част от стара схема за транспорт на наркотици, но в обратна посока.

Шатката е бил част от групата за поръчкови убийства и наркотрафик, позната като „Килърите 3". Човека, както е другото му прозвище в крими средите, търкал наровете с 20-годишна присъда заради убийството на Николай Христов - Хайо.

Тартор на „Килърите 3" е бащата на наркобоса Райко Кръвта - Васил Станков, когото всички наричали Бай Весо. Шатката влиза бандата, докато е обявен за издирване заради влязла в сила присъда от 2002 г, пише "Всеки ден". По това време Шатката нямал пари, а жена му била тежко болна. Именно Бай Васо му дал 10 000 лв. назаем, за да я лекува, и оттогава Николай Николов станал верен „килър".
Очаква се Шатката и гватемалецът Хосе Луис Гевара Мартинес да бъдат обявени за издирване с червена бюлетина на Интерпол. Затворниците избягаха на 30 април и до момента са в неизвестност. В неделя от затворническото общежитие в Бургас избяга и трети пандизчия - Иван Гюров-Шливата. Той също все още се издирва.