Нафтата ще търси победа срещу Пирин в мач без интрига

Днес отново Фара ще гласува доверие на младите в отбора, които ще се обиграват за следващата година в Б група

Днес от 18 часа на градския стадион в Несебър отборът на Нефтохимик приема тима на Пирин Гоце Делчев в предпоследен мач за сезона. Двата отбора имат равен брой точки, като при победа нафтата ще изпревари неврокопчани в дъното на класирането.

Мачът е само за престиж, без да крие интрига, т.като по-предното класиране едва ли ще докаже нещо. Може би единствено за самите футболисти и треньора Златко Янков, които наистина могат да се нарекат „герои“, след като работят в такава обстановка – без пари, без необходимата екипировка, без нормален терен и условия за водене на тренировъчен процес.

В отбора няма наказани и контузени футболисти от последния двубой с Любимец, който Нефтохимик спечели с 2:1 като гост.  Изтече  мача с лишаване от състезателни права на младата надежда Михаел Орачев, който получи червен картон в двубоя  с Черноморец.

Днес отново Фара ще гласува доверие на младите в отбора, които ще се обиграват за следващата година в Б група. Както е известно бъдещето на нафтата ще стане ясно след края на сезона, но ако не се намери сериозен спонсор, какъвто на този етап няма, отборът не би имал сериозна роля и във втория ешелон. След приключването на първенството пък се очаква някои от по-опитните играчи да напуснат или да бъдат освободени, което означава че занапред ще се разчита основно на младите.