Любимец на феновете с шансове за националния

В момента Терзиев е определян като най-талантливия футболист на своя пост сред младите в българския футбол

Любимецът на бургаските фенове Георги Терзиев, който за последно бе капитан на младежките национали е в полезрението на националния селекционер Любослав Пенев. Гошо прави силен сезон за новия си клуб Лудогорец, въпреки контузиите които в последно време го преследват.

Преди доста време, когато бе още на 15 години Димитър Димитров – Херо вече бе забелязал качествата на Георги и на няколко пъти го взимаше да тренира с мъжкия отбор, като съжаляваше че футболистът не е с 2-3 години по-голям, за да го ползва в първия отбор. Още тогава обаче скаути на Нюкасъл забелязаха таланта и го взеха на проби в отбора. Тогава до договор не се стигна, но англичаните дадоха висока оценка на футболиста.

Още ненавършил 18 години обаче Терзиев изигра доста мачове за акулите, когато треньор на отбора бе Красимир Балъков, който упорито налагаше младия футболист в първия тим. В момента Терзиев е определян като най-талантливия футболист на своя пост сред младите в българския футбол.

Очаква се Георги Терзиев да попадне в състава на националите още за контролата с Канада, която ще се играе на 23 май в Австрия. Преди това обаче Терзиев има важни мачове с клубния си тим Лудогорец, който днес приема в решаващ мач за титлата тима на Локомотив Пловдив. При победа или равенство, Терзиев ще спечели шампионската титла на страната.