Ева Паунова и Андрей Ковачев обиколиха София на колело

Вотът на 25 май е първата стъпка към предсрочни парламентарни избори, подчерта вторият в листата на ГЕРБ

Целият днешен ден на кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ Андрей Ковачев, Ева Паунова, Георг Георгиев и Августина Цветкова премина в срещи в столицата. В своя натоварен график те избраха един екологичен начин на придвижване, характерен за развитието на София през последните години - на велосипеди.

От среща на среща младите кандидати пътуваха на колело. По този начин те обиколиха площад "Патриарх Евтимий", площад "Света Неделя" и пространството пред "Сити Център София", където разговаряха с граждани.

"София има чудесни велоалеи, времето е прекрасно и мислим, че това е един добър и екологичен начин – и да спортуваме, и да запазим околната среда", обясни Ева Паунова. По думите й чрез тази инициатива кандидатите на ГЕРБ дават пример на софиянци как да живеят по-екологично и по-здравословно, а освен това - и как да се придвижват по-бързо в големия град.

При разговорите си с граждани кандидатите за членове на Европейския парламент анализираха значението на тези избори за българската политическа система. Андрей Ковачев беше категоричен, че вотът на 25 май е първата стъпка към предсрочни парламентарни избори у нас.

"Огромното мнозинство от българските граждани нямаме вяра нито в парламента, изчерпал своя кредит на доверие - под 10%, нито в правителството - което има под 15% доверие", изтъкна той.

Вторият в листата на ГЕРБ призова гражданите да трансформират протеста, предизвикан от ужасяващите манипулации на управляващите, в масов вот на евроизборите, чрез което да се предизвикат предсрочни парламентарни избори.

По думите му това е много важно за България, за да не затъва народът допълнително в блатото на популизма; в обещанията, които могат да бъдат реализирани само с нови заеми, които някой трябва да плаща. "Загубата на доверие от страна на европейските институции към управлението в България допълнително прави страната ни неатрактивна за младите хора, които търсят своето щастие извън България", подчерта Ковачев. 

"Искаме да убедим колкото се може повече хора да гласуват на 25 май. Това е важно за България, защото имаме какво да наваксваме - изостанахме заради 45 години комунистическа диктатура, заради последвалите над 20 години преход, доминиран от задкулисието и от бившите комунисти", продължи той.

Кандидатът за евродепутат бе категоричен, че  европейските средства са единствената глътка свеж въздух за България, за конкурентоспособността й, за регионите й, които са най-изостаналите в ЕС. По думите му е важно представителите ни в ЕП да могат да отстояват в политическите си семейства българските национални интереси и призова гражданите да да не избират "кресливи маргилизирани хора".

Андрей Ковачев посочи, че несъмнено най-ефективното използване на членството ни в ЕС са еврофондовете. Кандидатът за евродепутат заяви, че местната власт не трябва да бъде дискриминрана от централната власт, както е в момента и това трябва да бъде мотивацията на хората да отидат до урните на 25 май.

От своя страна Ева Паунова изтъкна главните приоритети на ГЕРБ - по думите й целите на партията са насочени приоритетно в посока развитието на България. Тя посочи, че страната ни може да бъде силна, само когато има развити региони, в които населението да избере да остане и да упражнява дейност. Ева Паунова подчерта значението на достъпното и качествено образование за всички деца у нас.

"В ГЕРБ винаги сме наблягали върху развитието на всяко населено място и това е видно от управлението ни. В момента наблюдаваме абсолютен геноцид по отношение на финансовите корекции, които са нанесени на определни общини по ОП “Околна среда", посочи кандидатът за евродепутат. Тя беше категорична, че младите българи трябва да повярват в себе си и в своите възможности, защото само чрез инвестиране в техния потенциал могат да намерят своята реализация в България.

"Ние, с нашата работа, ще подпомогнем младите да реализират бизнеса и семейството си в България", заяви още Паунова.

Според кандидата за евродепутат Георг Герогиев е изключително важно да се мобилизират всички млади хора, за да излязат те и да гласуват. "Нашата политика е насочена изключително към младите хора, на които залагаме много надежди. Както е казано, с мъдростта на старите и със силата на младите можем да продължим и да стигнем много по-далеч", отбеляза Георгиев. Той обясни, че на евроизборите България избира не просто представителите си в Европарламента, а представителството на държавата ни е Европа, както и това как искаме Европа да бъде представена у нас. "Ако искаме достойни хора, които да бъдат силният глас на България в Европа, които да бранят националните ни интереси, да се придържат към тях и те да бъдат водещото в политика им, нека да изберем номер 18 на 25 май", призова Георг Георгиев.

Според Августина Цветкова е важно всеки човек да осъзнае, че гласът му от изключително значение и наистина България няма време за губене, защото евроизборите предопределят бъдещето на страната ни. "Изборът е в Европа или извън Европа. Всеки трябва да отиде да гласува, за да се чувства отговорен за решенията, които ще се взимат. Надявам се изборите за ЕП да бъдат последвани и от предсрочни парламентарни избори, които да променят статуквото в България", посочи Цветкова.

По-горе можете да разгледате снимки от велотура на кандидатите за евродепутати.