Микробус за хляб превозва ковчег в Бургас

Шофьорът помогнал на жена, на която й поискали 400 лв от траурна агенция

Инспекцията по храните в Бургас започва масови проверки на всички фирми за производство и транспортиране на хляб. Изненадващата акция идва след сигнал на жител от града, който засне с телефона си как микробус на хлебопроизводители влиза в ролята на катафалка и превозва ковчег. Проверките ще продължат две седмици, а шофьорът на микробуса ще бъде уволнен.

В момента колата е спряна от движение и се дезинфекцира. Самият шофьор Теодор Стоянов разказва, че е искал да помогне на жена от близкото село Индже войвода, чийто баща починал и която не можела да си позволи да си плати за катафалка. За услугата са й поискали 400 лв, а от моргата са й дали срок от един час да изнесе тялото. Трябвало е да се действа бързо и той е взел решението, което сега му коства работата.

Случаят не е единичен. От траурната агенция са категорични, че няма да си намалят цените, защото не били таксита.

От Агенцията по храните в Бургас започват проверка за това какво още се превозва в микробусите, предназначени за хляб, съобщава Нюз7. В превозно средство за храни не могат да се превозват никакви други неща, категоричен е д-р Етери Затикашвили, началник-отдел "Контрол на храните".

По случая се е самосезирала и Инспекцията по труда, която ще проверява по какъв начин ще бъде освободен провинилият се шофьор.