Ще обсъждат газова връзка Гърция - България

Съоръжението ще обслужва Бъдеще, Загоре, Малко Кадиево и Петрово

На 15 май от 9.30 часа в зала „Фоайе“ на Община Стара Загора се организира обществена обсъждане на проект за подробен устройствен план за линейни обекти на техническата инфраструктура извън границите на населените места – фаза окончателен проект за обект „Междусистемна газова връзка Гърция – България“, включващ парцеларни планове за трасето на газопровода, неговите технологични площадки и елементите на обслужващата техническа инфраструктура през землищата на селата Бъдеще, Загоре, Малко Кадиево и Петрово на територията на Община Стара Загора.

На общественото обсъждане ще присъстват експерти на „Ай Си Джи Би“, регистрирано по българското законодателство през януари 2011г. с акционери БЕХ ЕАД (50%) и гръцката компания IGI Poseidon (50%). Дружеството е отговорно за реализация на проекта за газова Междусистемна връзка Гърция-България, като впоследствие се предвижда то да бъде собственик на инфраструктурата.

Поканата е към жителите на засегнатите кметства, представители на бизнеса, неправителствени организации и цялата старозагорска общественост.