Пуснаха движението по линия София - Пловдив

Животът

08-05-2014, 10:56

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Влак удари камион до Септември, има ранени

Влак удари камион край Септември, шестима пострадаха

Възстановено е движението след тежкия инцидент на железопътната линия София - Пловдив, съобщават от Национална компания "Железопътна инфраструктура".

Районът в междугарието Белово - Септември бе затворен вчера от 16,45 часа, след като камион, преминал непозволено през жп прелез с редовно задействана сигнализация се блъсна с влак.

Пътническият влак блъсна товарен автомобил в района на индустриалната зона в град Септември. Инцидентът е станал на жп линията София-Пловдив. Има пострадали шестима пътници от влака. Двама от тях са с опасност за живота. Най-сериозно ранените са жени с мозъчни контузии. Едната е на 62 години, съобщи bTV.

Другият сериозно пострадал, но без опасност за живота, е шофьорът на камиона, пресякъл на червено неохраняемия жп прелез. Още трима души - един мъж и две жени, са настанени в Областната многопрофилна болница в Пазарджик. Те са с леки наранявания.

Водачът не се е съобразил със светлинната сигнализация и за това е блъснат от мотрисата "Дезиро". Сигналът за инцидента е получен малко след 16,30 ч.

Всички пострадали пътници са пътували в първия вагон на влака, който е смачкан от силния удар. Прозорците на вагона са изпочупени, а един от тях е разцепен от метална колона и е твърде вероятно точно тя да е причинила сериозните наранявания на двете жени.