Шествието за 24 май с различен маршрут

Мисия Пловдив

08-05-2014, 13:39

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Само 3 дни абитуриентски балове в Пловдив

Тази събота на 10 май от 10 часа е традиционното шествие на двете едноименни училища в града

Само  празничното шествието на 24 май ще има алтернативен маршут. Това обаче се налага заради ремонт на площада  до Пешеходния мост, а не заради други причини. Заради деня за размисъл и изборите на 25 май, достъпът до всички училища ще е разрешен до 14 часа на 24 май, съобщи пред Радио Пловдив заместник - кметът Стефан Стоянов.

Тази събота на 10 май от 10 часа е традиционното шествие на двете едноименни училища в града - Хуманитарната гимназия и СОУ „Св.Св.Кирил и Методий”. Единият лъч тръгва от Хуманитарната гимназия, другият от Военния клуб и двете стигат до Барелефа на Кирил и Методий в Стария град. От там литийното шествие се отправя до Концертна зала, където е тържеството по повод празника на двете училища.  На 24 май е общоградското тържество-шествие за Деня на славянската писменост. То тръгва от Хуманитарната гимназия. 

Предстои излизане на специална заповед на кмета Иван Тотев, в която се ограничават празненствата за завършване на зрелостниците. В училищата със секции не би трябвало до има абитуриенти след 14 часа. Ще се допускат само служители на МВР, общински служители и заетите в СИК по провеждане на вота на 25 май. Абитуриентите  се сбогуват с училище седмица преди баловете, които са основно на 24, 25 и 26 май.