Иван и Екатерина летели със 170 км/ч към смъртта

Животът

08-05-2014, 17:44

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Две разчленени тела след зверската катастрофа (СНИМКИ 18+)

Двамата загинаха в зверска катастрофа на пътя Пловдив - Пазарджик в сряда вечерта

Загиналите в снощната зверска катастрофа на пътя между Пловдив и Пазарджик са живеели на семейни начала.

46-годишният Иван Георгиев и 43-годишната Екатерина Накова се събрали преди около година заедно. Двамата имали по един неуспешен брак, от който имали момчета. Синът на Иван миналата година бил абитуриент, а детето на Катя било по-малко.

Всички се разбирали прекрасно и живеели много хубаво, разказаха техни близки. Екатерина била винаги усмихната и ако можела да помогне на някой, не се колебаела да го направи. Близките на Иван и приятелката му разбрали късно вечерта в сряда за ужасната катастрофа и първоначалният им шок бил огромен. По-рано през деня загиналият споделил пред приятели, че смята да отскочи от Пазарджик до Пловдив, за да свърши някаква работа.

Кървавият инцидент се случил на връщане от Пловдив, при изпреварване близо до разклона за сметището край Цалапица. С висока скорост Иван тръгнал да изпреварва Фолксваген, но нещо се объркало и БМВ-то му се ударило в другата кола. След този първи удар баварецът изскочил в насрещното платно, където последвал страничен сблъсък с "Рено" с пловдивска регистрация. Оттам БМВ-то изхвърчало извън пътя и последвал фаталният удар в дървото.

По случая се води разследване от полицията в Стамболийски, на чиято територия е станала катастрофата с двете жертви. Назначена е и авто-техническа експертиза, която да установи точната скорост на БМВ-то. Според първоначалните предположения на разследващите баварецът се е движел с около 170 км/час.