Стара Загора утре: 9 май

9 май- Ден на Европа

Времето: По-значителна облачност ще има над източните райони, там на места ще превали, а вятърът от север-североизток ще се усили и с него ще проникне по-хладен въздух. В останалата част от страната облачността ще е разкъсана, а вятърът ще е слаб. Максималните температури ще са предимно между 18° и 23°, в София 18°. Минималните сутринта ще са между 5° и 10°.


Раднево

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА ЗА 9 МАЙ ДЕН НА ЕВРОПА
11.00ч. полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните от Община Раднево и заличените от дейността на МИНИ МАРИЦА ИЗТОК села;
15.00 ч. Презентация, подготвена от Младежки екип "UPSTRAEM" при СОУ "Гео Милев", посветена на 9 май ден на Европа, кръгло фоайе на Общински център за култура "Нончо Воденичаров"
18.00 ч. "Нашите деца", празничен концерт на ОбЦК "Нончо Воденичаров, голяма зала. Билети на цена 1 лв. може да закупите на касата на Общински център за култура от 8.00ч. до 17.00ч.

 

Казанлък

На 9 май Казанлък избира 46-ата си Царица Роза
На 9 май от 19.00 часа в ДК „Арсенал“ стартира 111-ият Празник на розата в Казанлък с едно от най-вълнуващите и дългоочаквани събития – конкурса спектакъл за избор на Царица Роза и нейното коронясване.

 

Стара Загора

На 9 май от 10,30 часа на Паметника на Съветския воин ветерани, потомци, съмишленици, ученици, руснаци ще положат венци и цветя на признателност по повод Деня на победата.
От 11,00 часа във Военен клуб ще бъде представен филм за историята на Втората  Световна Война. Инициативата е на Областния Съвет на Съюза на ветераните от войните съвместно с Община Стара Загора, СНЦ ”Руски клуб – Стара Загора” и Военен клуб.

Културен афиш:

Засаждане на дръвчета, парад на знамената на държавите членки на ЕС, деца рисуват на асфалт, редене на пъзели.
16.00 ч., Парк „Тракия"

Фанфарен оркестър на Търговска гимназия и парад на знамената по бул. „Цар Симеон Велики" /пешеходна зона/ до парк „Пети октомври"
16.00 ч., Парк „Ал. Стамболийски"

Шествие по южното платно на бул. „Цар Симеон Велики" до парк „Пети октомври"
16.30 ч. от парк „Тракия"

Музикална програма с участието на формации при НЧ „Родина 1860", духови оркестри, неправителствени организации, граждански сдружения
17.15 ч., Парк „Пети Октомври"

Откриване на спортна детска площадка в междублоковото пространство на ул. „Г.С.Раковски" 146, оборудвана от Граждански клуб ЛИПА
Конкурс за детски рисунки, музикални изпълнения и демонстративен детски футболен мач
18.00 ч. ,детска площадка, междублоковото пространство на ул. „Г.С.Раковски" 146

Тържествен юбилиеен концерт – 55 години от основаването на хор «Средногорски звуци»
Диригент: Емил Минев
18.00 ч., Драматичен театър

Концерт по случай Деня на победата и Деня на Европа, организира СНЦ «Руски клуб и приятели». Участват: детски танцов състав «Грация», гр. Казанлък, хор «Пятница 13», гр. Ямбол и трио «Подружки», гр. Стара Загора
18.30 ч., зала Младежки дом


Честват 30 години от първото изкачване на българи на Еверест с фотоизложба.Заглавието й е "Високи Хималаи – мечта отвъд долините".
18,30ч., Регионална библиотека "Захарий Княжески"


Откриване на паметна плоча за гостуването на Борис Христов в Стара Загора
18.30 ч., западен вход, Оперен театър
100 години от рождението на Борис Христов
«Набуко» - Джузепе Верди
Режисьор: Анете Лайстеншнайдер
Диригент: Стефан Линев
Декор и костюми: Павел Добжицки
Сценична пластика: Алида Бонева
Художествена адаптация: Борис Стойнов
Хормайстор: Младен Станев
Концертмайстор: Паулина Колева
Със специалното участие на Ивайло Джуров – гост, Орлин Горанов – гост и солисти, хор и оркестър на Държавна опера Стара Загора
19.00 ч., Оперен театър