Съвпадение: 9 новородени в Бургаско в Деня на Европа

Седем бебета проплакаха в трите родилни отделения в града, до края на 9-ти на път са още две

9 новородени проплакват за пръв път на днешния 9 май, Ден на Европа. Броят им е чиста случайност, а две от тях все още не са се родили, но щастливото събитие се очаква в всеки момент в родилното отделение на една от частните бургаски болници.

Четири дечица са се родили в областната бургаска болница. Три момчета и едно момиченце като първото бебе се казва Християн.

Общо от родените до момента момчетата преобладават, а за следващите две раждания, акушерка от родилно сподели, че едното със сигурност е момиченце. Всички дечица са се родили живи и здрави, без сериозни усложения.

За първото новородено бебе от женски пол пък през днешния ден, майката първоначално предложила името Европа, след това обаче се върнала на предварително уговорения със съпруга си варинат - Руслана.

Проверка на BurgasUtre показа, че и в трите родилни отделения на болниците в града работния ден протича спокойно с нормален брой раждания, от които четири са били планирани, а първите три преди обед нормални раждания. Най-младата родилка станала майка на днешния 9-ти май е на 19 години от Бургас. Две са майките от Айтос и Карнобат.

От здравните заведения обаче уточняват, че непредвидени раждания може да има и още до полунощ.