Ванко 1: И аз планирах бягство от затвора

По думите му обаче не можеш да се справиш без помощ отвътре

"Мизерията и ниските заплати отварят вратите на местата за лишаване от свобода. Бягствата от затвора са нормални за държави като България, където животът е мизерен, а заплатите - ниски", заяви в предаването "Дневен ред" рапърът Ванко 1, който вече е на свобода след изтърпяна присъда.

Самият той призна, че през първата година от пребиваването си зад решетките е мислил за бягство и бил сигурен, че е щял да успее. Отказал се, защото решил, че така ще се превърне в беглец за цял живот.

"Аз имам три деца и не можех да си позволя такова нещо. Най-тежко през това време ми беше раздялата с тях", твърди Ванко 1.

Според него, ако човек реши да бяга, трябва да е внимателен с кого споделя плановете си, тъй като в затвора 95% от хората са шпиони и веднага съобщават на ръководството. "Трябва или сам да го направиш, или да разчиташ на доверен човек", смята рапърът.

По думите му обаче не можеш да се справиш без помощ отвътре. Според него бегълците от Софийския затвор добре са си изпипали нещата, но смята, че всички версии, които се спрягат в момента, са в рамките на догадките.

"Ако имат достатъчно пари, те ще успеят да се укриват по-дълго", смята Ванко.