Избягалият затворник Шливата е напуснал страната?

Полицията го издирва вече пет дни, от него няма никаква следа

Избягалият бургаски затворник Иван Гюров – Шливата най-вероятно е изчезнал зад граница, твърдят негови приятели и бивши съкилийници. Тази версия се проверява и от полицията, но до момента не е ясно накъде водят следите му. Пандизчията няма никакви документи за самоличност, тъй като е лишен от свобода и това определено е пречка да напусне страната. За хората от криминалния контингент обаче не е голям проблем да се сдобият с фалшива лична карта или задграничен паспорт.

Ако Шливата се е докопал до фалшиви документи, то най-вероятно е прекосил границата с Румъния или с Гърция.
Разследващи обаче не изключват той да се укрива при свои познати някъде в страната. Причината за бягството му така и не бе разкрита. Предполагаше се, че е избягал от затворническото общежитие заради 16 годишната си изгора Емануела.
24 годишният Иван Гюров прескочи зида на затвора вечерта на 4 май с помощта на своя колега по килия Иван Радев. Беглецът излежаваше 4 годишна присъда за няколко въоръжени обира на бензиностанции и магазини. Оставаха му само девет месеца, за да излезе на свобода.
Иван Гюров бе задържан през 2010 г. заедно с тримата си съучастници Мечо, Игуаната и Ламята след серия въоръжени обири. Бандата бе специализирана да граби с оръжия оборотите на бензиностанции и магазини. Четиримата имат и криминални регистрации за кражби на метали.