През май продължават ученическите игри под егидата на Община Казанлък

Финалните мачове ще се проведат на 11 май 2014 г. от 9.00 ч. и 11.00 ч. в залата на стадион „ Севтополис“

От 8 май 2014 г. в зала „Севтополис“ и зала „Багира Арсенал“ започнаха финалите на ученическите игри по волейбол за девойки 11-12 клас. Участие ще вземат отборите на:
ПМГ „АКАДЕМИК ИВАН ЦЕНОВ“ – ГР. ВРАЦА
ПГСАГ „НИКОЛА ФИЧЕВ“ – ГР. ПЛЕВЕН
СОУПНЕ „ФРИДРИХ ШИЛЕР“ – ГР. РУСЕ
СОУ „ЙОАН ЕКЗАРХ БЪЛГАРСКИ“ – ГР. ШУМЕН
СОУ „ПЕЙО РАЧОЛОВ ЯВОРОВ“ – ГР. ЧИРПАН
ПМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ – ГР. СЛИВЕН
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ – ГР. ПЛОВДИВ
СОУ „БРАТЯ ПЕТЪР И ИВАН КАНАЗИРЕВИ“ – ГР. РАЗЛОГ
51 СОУ „ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА“ – ГР. СОФИЯ
ПМГ „НИКОЛА ОБРЕШКОВ“ – ГР. КАЗАНЛЪК

Финалните мачове ще се проведат на 11 май 2014 г. от

9.00 ч. и 11.00 ч. в залата на стадион „ Севтополис“, където и ще бъде церемонията по награждаване и закриване на турнира. Община Казанлък е осигурила индивидуални награди за най – изявените състезателки.

Ученически игри по волейбол за 5-7 клас се провеждат на9 май в град Кърджали, на зонално ниво. Представители на град Казанлък са ОУ „Георги Кирков“ – момчета, и ОУ „Никола Вапцаров“ – момичета, не можаха да се преборят с голямата конкуренция на домакините и заеха вторите места и при двата пола.

От 16 до 18 май и от 6 до 8 юни в град Сливен ще се проведат финали на ученически игри по лека атлетика. Там цветът на розата ще защитават ОУ „Мати Болгария“- момчета и ПМГ „Никола Обрешков“ – юноши.

Под егидата на Община Казанлък ще се проведат още няколко спортни мероприятия този месец. На 11 май 2014 г. от 9.00 ч. на територията на детското градче по пътя за село Енина ще се проведе автомобилното състезание „Гимхана Казанлък“. В същия ден от 10.00 ч. в зала „Багира Арсенал“ Клуб по Спортни танци „Роза“ съвместно с Община Казанлък организират открит турнир по спортни танци към БФСТ и следобед от 17.00 ч. Държавен шампионат II ранг– купа България.