Косъма и Попов с номинации за БГ Оскар

Три продукции на БНТ се борят за филмовите награди

Три продукции на БНТ се борят за филмовите награди

Актьорите Александър Сано и Владимир Пенев са номинирани за наградата за поддържаща мъжка роля на Българската филмова академия. Така звездите от "Под прикритие" имат шанс да получат българския еквивалент на "Оскар".

Цели три продукции на БНТ са включени в надпреварата за отличията, които ще бъдат обявени на 6 юни на специална церемония, която ще се излъчва на живо по националната телевизия. Александър Сано е номиниран за своето участие в "Под прикритие", а Владимир Пенев, който играе комисар Попов в същия сериал, се включва в надпреварата с друга роля - в сериала "Четвърта власт". И двете поредици се състезават за наградата за най-добър телевизионен сериал, като техен конкурент е "Революция Z" на bTV. „Под прикритие” ще се бори и за награди в категориите оригинален сценарий, поддържаща женска роля – Миленита, и филмова сценография и костюми.

Третата продукция на БНТ, номинирана за български "Оскар", пък е игралният филм "Отчуждение", който се бори с "Вила Роза" и "Джулай" за наградата за най-добра пълнометражна лента, пише "Новинар". "Отчуждение", който беше първият български филм на фестивала във Венеция, е отличен и за поддържаща мъжка роля на Ованес Торосян и за филмов монтаж.