Гергана Петрова e Царица Роза 2014 !

В Казанлък бе избрана 46-тата Царица Роза

Възпитаничката на ПМГ „Н. Обрешков“ Гергана Петрова стана 46-та Царица Роза на Казанлък. Абитуриентката беше единодушно избрана от 10-членното жури на конкурса, председателствано от Почетния гражданин на Казанлък и директор на болница „Св. Екатерина“ кардиохирургът проф. Генчо Начев.

Лентата на победителката постави адвокат Станислав Коев, спомогнал на Община Казанлък да патентова провеждането на конкурса „Царица Роза“.

Чаровната Гергана, която успя да впечатли с визия и сценичното си поведение взискателното жури, получи едногодишна стипендия от името на Община Казанлък, която ще вложи в своето образование. Новата Царица Роза на Казанлък възнамерява да учи зад граница, като запише продуктов дизайн в университет в Глазгоу, Шотландия.
Като победител в конкурса Царица Роза 2014 година светлокосата хубавица ще представи Община Казанлък при посещението си в японските градове Фукояма и Монаката. Самолетният билет за пътуването й до Япония връчи лично посланикът на страната у нас Н. Пр. Такаши Коидзуми.

Парични дарове и козметични продукти получи още казанлъшката красавица, осигурени от местни фирми и спонсори на Празника на розата 2014 година.
Подаръци и задгранични визити зарадваха и подгласничките на Гергана Петрова. Ренета Колева, която бе избрана за първа подгласничка на Царица Роза, ще почете побратимения на Казанлък френски град Грас по време на Празника на жасмина, а Бетина Миткова, втора подграсничка, ще пътува през октомври до Верея, Гърция, като част от официалната делегация на Община Казанлък.
Водещ на конкурса – спектакъл за избор на Царица Роза в препълнената зала на ДК „Арсенал“ бе актьорът Калин Сърменов, който освен че отлично се справи с ролята си и допринесе за доброто настроение в празничната за града вечер.
Младите музикални открития на Х фактор Богомил, Анна-Мария и Теодора също заслужиха аплодисментите на публиката.
С избора на Царица Роза 2014 г. официално беше даден старт и на 111-те Празници на розата в Община Казанлък.