Заловените телефонни измамници свили близо 8 бона за седмица в Бургас


Тримата телефонни измамници, които бяха арестувани в Бургас на 1 май са „заработили” близо 8 бона само за една седмица в морския град. От полицията съобщипа, че сумата, спечелена от измами на групата набъбва. Разкрит е още един случай при който 83 годишна старица от комплекс „Зорница” им е платила 1600 лв, срещу обещание да получи колет пълен с пачки евро.
Задържаните измамници са Й.А., 33 годишен от с. Камен, общ. Стражица, К.Б., 43 годишен от Горна Оряховица и М.Д., 21 годишен от Горна Оряховица. До момента полицаите са събрали доказателства за общо четири измами. Ударите са направени в рамките само на една седмица в периода 23-30 април.
От полицията в Бургас припомнят, че бандата е взела 1 000 евро и 1 200 лв. от 80 годишна бургазлийка, живееща на ул. «Гладстон». Други 600 лв. са прибрали от 73 годишна бургазлийка от к-с «Славейков». Последната сума от 2 000 лв. е взета от 68 годишна бургазлийка от к-с «Славейков».
Измамите са извършвани по аналогичен начин – чрез обещание за доставяне на колет от чужбина, съдържащ лекарства или крупни парични суми. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на Първо, Второ и Пето Районни управления «Полиция» - Бургас.