ШОК! Сериозни проблеми за движението в столицата

Спират движението при Семинарията за няколко дни

Най-вероятно ще се наложи за няколко дни да бъде затворено кръстовището при Семинарията в София. Това каза за Агенция „Фокус” заместник-кметът по транспорт и транспортни комуникации на Столична община Любомир Христов.

Все още се уточнява кога ще се стигне до тази мярка. Според Христов това се налага от гледна точка на безопасността, свързана с изграждането на първия етап на бетоновата конструкция на самия мост.

„Всъщност, в момента движението минава под изграденото скеле и в процеса на изливане на бетона може да се случи някоя непредвидена ситуация. За да избегнем всякакви опасности за хората и за строителите, ще се наложи да затворим движението за няколко дни. Все още уточняваме графика, но в момента, в който има точна информация, своевременно ще уведомим хората”, обясни Любомир Христов. Той допълни, че на този етап не се предвижда пълно затваряне на нито един от другите обекти.

По думите му при едно цялостно затваряне на булевардите строителите биха могли да направят по-добра организация и да изпълнят за по-кратък период от време цялостно обекта.

"За сметка на това, със сигурност това ще доведе до други по-сериозни проблеми за движението в града, за екологичната обстановка, за икономиката. Опитваме се да съчетаваме всичко - и осигуряването на движение, и изпълнението на строителните дейности”, каза още Любомир Христов.

Ремонтът на кръстовището при Семинарията започна през октомври месец миналата година. В началото не се предвиждаше цялостно затваряне на кръстовището, а само стесняване на платната. По план ремонтът трябва да приключи до края на юли месец тази година. Стойността на проекта е 16 млн. лв., като финансирането му е поделено между Столична община и Европейската инвестиционна банка. Изпълнител е "Инфраструктурно строителство".

След ремонта кръстовището при Семинарията ще се превърне в продължение на вече изграденото кръстовище при Телевизионната кула.

От Столична община призоваха да се използват алтернативни маршрути.