Кръстовището при Семинарията – готово до юли

След края на ремонта през участъка ще се минава за 2 минути

До началото на месец юли кръстовището при Семинарията ще бъде напълно готово. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Днес тя направи инспекция на участъка. Строителните дейности вървят по план, но трафикът остава затруднен, заради стесняване на участъка, информира „Фокус“.

Кръстовището ще бъде на две нива. Към този момент е изпълнено долното ниво на естакадата при бул. „Пейо Яворов“ - бул. „Стоян Михайловски“.
Въведената временна организация на движението ще важи до 30 април. При полагането на асфалта обаче районът ще бъде напълно отцепен и затова са предвидени алтернативни маршрути.

За участъка при Семинарията се предвижда да се изгради и пешеходен подлез с възможност за преминаване и на велосипедисти. Той вече е готов на 80%, тоест скоро време очакваме да бъде завършен. Облекчението на движението след завършване на проекта се очаква да бъде чувствително“, обясни столичният кмет.

Предварителните преброявания и замервания на условията за преминаване в кръстовището на бул. „Пейо Яворов” и бул. „Стоян Михаловски” показаха между 12 и 15 минути преди реконструкцията. В порядъка на до 2 минути ще бъде времето на преминаване, след като бъде изпълнено цялото съоръжение, и то в участъците, които ще бъдат под моста и ще бъдат регулирани със светофарна уредба. Разбира се, става въпрос за директното движение при спазване на закона за движение по пътищата и свързано с техническите възможности на автомобилите и на водачите. Това каза пред журналисти Любомир Христов, зам.-кмет на Столичната община, направление "Транспорт и транспортни комуникации".

В този район алтернативата за движение ще бъде основно бул. „Драган Цанков”, в известна степен и бул. „Цариградско шосе”. Там също ще текат реконструкции и рехабилитации със създадени условия за движение, но не се предвижда цялостно затваряне на движението, т.е. то ще остане като алтернатива.