Летният театър ще има звукоизолираща система

Модерна звукоизолираща система ще бъде монтирана в двете помещения на Летния театър, в които правят репетиции група "Горещ пясък" и Бургаския духов оркестър, каза Димитър Маджаров, управител на ОП "Летен театър, фестивали и концерти". Това ще бъде направено със средства на общинското предприятие, чийто размер се уточнява. По този начин ще се избегнат не само неудобствата по време на репетиции, но ще се получи и по-добро качество на звука.
Има идея на по-следващ етап да се обнови зрителната зала с поставяне на единични седалки и обособяване на озвучителна кабина.
За съжаление скъпоструващият подвижен покрив /над 3 млн.лв./ се оказа технологично несъвършен. Съедиенението между голямата и малката козирка не е точно изчислено и при дъжд първият ред се наводнява. "Това е оптимумът на опъване на козирките. Самият проект е направен така и когато вали по-силно хората на първия ред трябва да са с чадъри. Когато имаме възможност, можем да ги преместим на по-задни места. Друго не можем да направим", изказа съжаление Димитър Маджаров.
Припомняме, че по фонд "Козлодуй" сградата беше санирана, а дограмата подменена. Освен това беше монтирана чилър система, осигуряваща отопление и охлаждане, което я направи използваема през сезоните./BurgasNews