Уручев: Цялата ОПОС е под заплаха заради липса на адекватна комуникация

"Всичко се дължи или на некадърност, или е нарочно", смята кандидатът за евродепутат от ГЕРБ, който днес беше на посещение в маданското село Ляска

Цялата ОП "Околна среда" в момента е под заплаха заради липса на адекватна комуникация между българските експерти и експертите от Европейската комисия. Това предупреди кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Владимир Уручев, който се срещна днес с жители на село Ляска, Мадан.

По думите му има опасност голяма част от България да остане разкопана, тъй като при спиране на средствата започнатите проекти няма как да се довършат, защото няма откъде да се намерят средства.

Според Уручев ситуацията е критична, но изход има. "Работа на министъра е да обсъди проблема с управляващия орган на програмата, с представители на ЕК, с експерти - и да му намерят решението. Затова аз мисля, че всичко се дължи или на некадърност, или е нарочно", допълни той.

Колкото по-концентриран е вотът, толкова по-добре за българското представителство в Европейския парламент, смята кандидатът за евродепутат, който е единственият родопчанин с два успешни мандата в евроинституцията."Пръснатият вот ще прати най-различни депутати в ЕП, но те ще са в периферията и не могат да отстояват позиции в интерес на народа", обясни той.

И отправи съвет към жителите на Ляска: "Освен с емоции, за да се предпазят от лъжи и внушения, хората трябва да гласуват с разума си в тези избори".

"Когато ГЕРБ управляваше – се строеше. Ако бяхме изкарали още един мандат, нашата държава щеше да разцъфти", заяви още Владимир Уручев. Той изрази учудване, че среща хора, които вярват на всякакви обещания. "Нали всички си имате къщи, семейства - и прекрасно знаете, че не можеш да похарчиш повече, отколкото са постъпленията ви. За да изхарчиш повече, трябва да вземеш заем. А заемът трябва да се връща. Ако не можеш да го върнеш, ще дойдат и ще ти вземат къщата. Ето, така е и с държавата. Тя също трябва да харчи толкова, колкото събере от данъци. А за да има данъци, е нужно развитие на икономиката", обясни той.

"Гласувайки за Уручев, всеки от вас ще има представителство в Европарламента", допълни  областният координатор на ГЕРБ в Смолян Николай Мелемов. Призив да се гласува с разум, за тези, които могат наистина да изведат България напред в Европа, отправи и народният представител Даниела Дариткова.