Няма респект от страна на децата към учителите

Начинът на преподаване е остарял и трябва да се промени, категорични са учители

„Има огромно разминаване между това какво учат децата и техните потребности, системата е много остаряла”, заяви в ефира на Нова телевизия Ивайло Ненков, учител по математика на въпрос защо децата ни са неграмотни. Според него учениците зубрят и запомнят информация наизуст, без да мислят и да задават въпроси.

По думите на Асен Александров, който също е преподавател, начина на преподаване е много остарял и той трябва да се промени. Според него в училищата трябва да се преподават концепции и учителите да научат децата си да задават въпроси.

Александров е на мнение, че преписването е в следствие на това, че учителите имитират, че учат децата. „За много наши ученици „Под игото” е една дума. Те са незаинтересовани”, Според него едната причина е начина, по който се преподава. Другата причина е мързела на учениците и липсата на отношение в семейството.

„При нас не е демокрация, а свободия. Учителят трябва да е най-близкия човек на детето. Сега родителите командват учителите”, каза от своя страна Тити Папазов. По думите му авторитета на учителите е тотално унищожен.

„Няма респект от страна на децата към учителите”, категоричен беше Папазов.

„Дисциплината тотално липсва”, добави Александров.

Според учителите делегираните бюджети също създават проблем, тъй като те не позволяват на директорите да изключват ученици, защото така губят пари.