Мастер и Созопол продължават битката в челото

Спорт

12-05-2014, 10:44

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Созопол остана на върха след равенство с Мастер

Мастер и Созопол остават начело

В неделя Созопол ще се изправи срещу един от потенциалните кандидати за влизане в Б група, отборът на Верея Стара Загора

Мастер постигна изключително ценна победа над Загорец в Нова Загора с 1:0 и запази челната си позиция в първенството на Югоизточната В футболна група. Единственото попадение на негостоприемния за нашите отбори през пролетта терен в Нова Загора отбеляза Васко Калоянов в 79-та минута на срещата. Победата остави Мастер начело, с две точки пред Созопол, който обаче е и с мач по-малко. В сряда отборът почива, а в събота приема тима на Свиленград.

В същото време момчетата на Румен Димов не срещнаха трудности в мача срещу тима на гостуващия Карлово и го отнесоха с 4:0. Още през първото полувреме домакините от Созопол си осигуриха надежден аванс от три чисти гола, а през второто полувреме само добавиха още един, като видимо пестяха и силите си за „финалния спринт“ до края на първенството и предстоящия в сряда мач. В неделя Созопол ще се изправи срещу един от потенциалните кандидати за влизане в Б група, отборът на Верея Стара Загора, който ще даде отговори на доста от въпросите в групата. Старозагорци са с нов треньор и постигнаха разгромна победа над Сливен с 5:1 като гости, което ги остави на трето място в класирането, само на три точки от Созопол, но са и с мач по-малко. В сряда тимът на Румен Димов трябва да постигне задължителна победа в междинния кръг при гостуването си на Димитровград, след което ще мисли и за предстоящото дерби.

Третият тим от региона Несебър загуби от Спартак Пловдив с 2:3 като домакин и продължава да отстъпва позиции в класирането. Есенният лидер вече е пети, а в сряда му предстои гостуване на Асеновец.