Хората с онкологични заболявания не са обречени

Лекарите не считат пациентите за обречени, а се борят за живота им

Колкото и странно да звучи на пръв поглед, експерти от Анадолу Медицински Център твърдят точно това.  Успешните резултати изискват правилно диагностициране във възможно по-ранен стадий и подходяща комбинация от различни форми на лечение, включващи хирургия, радиотерапия, химиотерапия. Това, което в Johns Hopkins Medicine наричат мулти-дисциплинарен подход.

Едно нещо обединява мненията на всички български пациенти, лекувани в Анадолу Медицински Център  - там лекарите не считат пациентите за обречени, а се борят за живота им, независимо от сложността и етапа на заболяването. Подобен е случаят на Васил Бамбурски от Пловдив, който беше приет наскоро по спешност в истанбулската клиника, след като немска  болница отказа да го приеме за лечение. Медиците в Анадолу Медицински Център са категорични, че ще направят всичко по силите си, за да върнат Васко жив и здрав в България. При лечението на Васко, както на всеки пациент, лекарите прилагат индивидуален подход, в зависимост от спецификите на заболяването и стадия на развитие.

Уникален подход на лечение е приложен на Анатолий Здравков, излекуван от рак на медиастиналната област, на Илияна Римпева, лекувана успешно от рак на гърдата, на 24-годишната Светлана Килявкова, претърпяла трансплантация на стволови клетки, на 7-годишния Кристиян от Бургас, излекуван чрез химио и лъчетерапия. Разказите на всички тези хора си приличат по това, че постъпвайки в Анадолу Медицински Център отношението към тях е било като към потенциално здрави хора, а лекарите там ежедневно са се борили за живота им със средствата на науката, новите технологии и  своя опит и амбиция да спасят и подобрят качеството на всеки живот.

“Ние не сме привърженици на тяснопрофилната диагностика и лечение, тъй като всички системи на организма се влияят една от друга по много и различни начини. По тази причина предлагането на комплексни и интегрирани грижи за пациента е основен принцип за нас. Всеки вид рак има уникален подход. Лечението зависи от локализацията на тумора, вида и стадия на заболяването, от общото здравословно състояние на пациента. Решаваме какъв ще е специфичния план за лечение на седмичните ни тумор-борд срещи, на които присъства мултидисциплинарен екип от патолог, рентгенолог, специалист по нуклеарна медицина, медицински онколог, радиоонколог и хирург. Когато имаме и най-малко съмнение, се консултираме помежду си, търсим второ и трето мнение, с цел да намерим максимално най-доброто решение за пациента“, споделя д-р Неджет Юскент, медицински онколог и хематолог.

От създаването си досега Анадолу Медицински Център следва неотлъчно своята мисия - да предлага здравно обслужване на световно ниво. Пациентът и неговите нужди винаги са в центъра на вниманието -  медиците ежедневно полагат усилия да предложат обслужване, което да надмине очакванията. А то започва от осигуряването на безплатно второ мнение на поставена вече диагноза, преминава през съставянето на строго индивидуален план и съответното лечение и завършва с грижи по време на следболничния и възстановителния период.

„След като ми направиха изследвания и съставиха план за лечение, проф. Гюлбаш обсъди ситуацията с мен и ми каза: „Зависи от теб дали ще издържиш. Ако си корав и се пребориш психически – няма невъзможни неща. Но трябва организмът ти да издържи. Ще ти сложа силни лекарства, ти трябва да си силен. Аз вярвам в теб!“ – това разказва Анатолий Здравков, излекуван от рак на медиастиналната област. Споделя, че е чувствал проф. Зафер Гюлбаш като баща,“Той винаги ми е говорил – Мойто момче, ти си моята гордост. Аз ще те оправя! Някак ми даваше сила и кураж“, споделя младият мъж.

А Илияна Римпева, лекувана успешно от рак на гърдата, допълва: „Лекарите в Анадолу Медицински Център се борят истински, за да помогнат на всички. За тях ние не сме обречени. За тях ние сме потенциално здрави. Истина е, че цял живот ще си следим здравето, но ние се водим здрави. И това, може би в известна степен влияе върху крайния лечебен процес, защото хората живеят с надежда, а това също е важно“.

Успешно лекувана в Анадолу Медицински Център е и 24-годишната Светлана Килявкова от Смолян. Тя е приета в центъра с диагноза М4 миеломоноцитна левкемия и образувание в главата, което е премахнато с CyberKnife. „Васко го отхвърлиха отвсякъде, точно както и мен. И точно в Анадолу Медицински център ми казаха, че няма проблеми. Професорът просто ми съобщи: „Да, ще те оправим“. Като чух това, камък ми падна от сърцето. Единият професор ми казва: „Спокойно мога да те оперирам, ще приложим Кибернож“. Другият ми казва: „Ще ти направя химиотерапия, ако се получи, ще влезеш в ремисия“. И всичко им се получава.“, разказва Светлана.

Три са основните неща, които могат да се кажат за Анадолу Медицински Център, известен като болница на надеждата,  където не само надеждата привлича пациенти от цял свят. На първо място Центърът разполага с най-модерна апаратура за диагностика и лечение. На второ място – методите и подходите са съвременни и персонализирани. И на трето място - дългогодишното стратегическо сътрудничество с Johns Hopkins Medicine от САЩ, благодарение на което чрез обучения и изследователска работа, лекарите непрекъснато подобряват знанията и уменията си, усвояват авангардни и иновативни подходи, прилагат ефективни модерни клинични програми.

Лекарите от Анадолу Медицински Център са твърдо убедени, че прецизната дигностика, комбинирана с най-новите открития в медицинската технология, са най-доброто за пациентите. Например, прилагането на последния бум в радиационната онкология технологията TrueBeam или технологията CyberKnife, с която специалистите в Анадолу Медицински Център имат натрупан опит със стотици пациенти от над 20 държави.

Повече информация по темата може да се намери на www.anadolubg.com.
За улеснение на интересуващите се прилагаме и информация за лицензираните  офиси на Анадолу Медицински Център в България: София (бул. Г.М.Димитров 62) и Пловдив (бул. Цар Борис ІІІ Обединител 128).