Некомпетентността на сегашното правителство лишава България от европейските средства

Подмяната на европейската тематика в момента не се прави случайно

„Тези, които бомбардират с обещания, бомбардират и с пари, не си продавайте бъдещето!“ Това заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Владимир Уручев пред жителите на чепеларските села Павелско и Орехово. „Недопустимо е срещу 50 лева, които може да изхарчиш за няколко минути, да определиш своето бъдеще, бъдещето на децата и внуците си, съдбата на България и на Европейския съюз“, отсече той.  
„За тези три години и половина, в които ГЕРБ беше управляваща, се започна истинско ново строителство. В България трябва да се строи. Инфраструктурата трябва да се подобри. Иначе бизнес не може да има“, категоричен бе кандидатът за евродепутат. По думите му, заради некомпетентността на сегашното правителство се лишаваме от европейските средства. „От пари, предназначени за България, за да се подобри инфраструктурата и стандарта на живот у нас. Не заеми, които трябва да изплащаме“, уточни Уручев, който има зад себе си два успешни мандата в Европейския парламент.
Според Уручев, подмяната на европейската тематика в момента не се прави случайно, а с цел да се решат вътрешни проблеми на управляващата коалиция. Той припомни грандиозната манипулация отпреди 1 година с бюлетините в Костинброд. „350 000 бюлетини, а какво откриха накрая – нищо! Чиста, жива манипулация, в която забъркаха даже и прокуратурата. При това не кой да е, а главния прокурор. Знаейки, че ГЕРБ е водеща политическа сила, създадоха една зловеща машина за клеветене“,  каза той. Сега, по думите на Уручев, трябва да отговорим на няколко въпроса - какво повече България може да постигне през Европа, къде е мястото на България, ще се отдръпнем ли най-после от последното място във всички класации, ще изработим ли националните си приоритети?
Общинският лидер на ГЕРБ и председател на ОбС в Чепеларе Костадин Петков акцентира на проучване, направено преди ГЕРБ да спечели местните избори през 2011 г. То показало, че за около 86% от хората най-големият проблем е безработицата. Поради тази причина първото, с което местната власт се заела, встъпвайки в длъжност, е да намали безработицата. „300 човека от 600-те безработни бяха наети по програми за временната заетост. С идването на сегашното правителство обаче програмите бяха спрени. Общината има и 30 готови проекта, но не получава съдействие от държавата, за да ги реализира. Изключително трудно се работи с тази администрация. Един от основните ни проекти е изцяло нов път между Хвойна и Орехово, и подмяна на канализация. Той е спечелен. Но до реализирането му има още път да се извърви. В момента обаче държавната администрация не работи. Аз съм впечатлен от обещанията, които се леят от опонентите на ГЕРБ. Имам усещането, че само да разберат какво искат хората - и им го обещават“, заяви Петков.  
Владимир Уручев също се противопостави остро на кампанията, която БСП води в Смолянско, изливайки рога на изобилието от обещания. „Г-жа Дора Янкова ходи и обещава как ще прави улици, спортни площадки, как ще открива болници. Но никой не я пита откъде ще вземе парите - от националния бюджет ли!? Но в него няма достатъчно пари за заплати и пенсии. Парите са в Европейския съюз. През 2012 г. правителството на ГЕРБ ги договори. Трябва обаче да се подпише споразумение с Европейската комисия за използване на парите за България - 4,5 мрлд. лева годишно от 2014 до 2020 г. Но такова споразумение не е подписано и тази година няма да работи нито една от програмите на Европейския съюз. Очаквам резултати на тези избори, които да са плод на мъдрост и за България, и за децата, и като наказание за това безобразие, което върви в момента в страната ни“, подчерта Уручев.