Орешарски да си плаща за извършени противообществени действия

Правителството на Орешарски трябва да си плаща освен за извършените противообществени действия и за натрупаните финансови борчове

 

Това заяви Румен Петков от АБВ в поредния ден от питанията си към премиера Пламен Орешарски, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Защо правителството на Пламен Орешарски бута вещите лица към фалит? Защо редица министерства, в това число и на вътрешните работи и на правосъдието, се превръщат в огромен длъжник - не заплащат софтуерни продукти, пощенски услуги и канцеларски материали, не заплащат на вещите лица? Това означава, че имаме отказ за изплащане на експертизи - финансови, съдебномедицински и инженерни.

Още през февруари някои от съдилищата са информирали, че са изчерпали годишния си бюджет. По този начин демотивираме експертите. И поради факта, че не се заплаща извършения труд, това ги оставя без доходи и правителството ги бута към корупция", пита Румен Петков.

"За първи път след 1990 година вещите лица не получават възнаграждения. След като премиерът е докарал нещата до там - правителството да задлъжнява, да не плаща за извършени услуги и за доставени продукти, да не плаща на вещите си лица, за какво говорим - за демотивация, деморализация и, в крайна сметка, липса на държавност. Това е резултатът от деветмесечното управление на Пламен Орешарски", пита Румен Петков.