Жалко! Бургас и Созопол пропуснаха уникален шанс

Двубоите от Елитния кръг са включени в предварителната програма на Евроспорт и по този начин многохилядната аудитория щеше да види двата стадиона, които са домакини догодина на ЕВРО 2015

Вместо в Бургас и Созопол, мачовете от Елитния кръг за юноши родени след 1 януари 1995 година ще се играят в Стара Загора и Сливен. В квалификацията, освен нашите участват отборите на Италия, Швеция и Чехия.

Жалко, защото двубоите са включени в предварителната програма на Евроспорт  и по този начин многохилядната аудитория щеше да види двата стадиона, които са домакини догодина на ЕВРО 2015. Покрай това участниците и многото журналисти от Европа, които са акредитирани да отразяват проявата, щяха да популяризират двата града както в своите, така и в много страни от стария континент. Да не говорим, че интерес към тези мачове има, още повече, че в отбора на българските юноши има и представител на Черноморец.

Все още не е ясно защо от БФС в последния момент са се спрели на домакинството на Сливен и Стара Загора, след като предварително бяха обявени стадионите край морето, но със сигурност и това съвсем скоро ще се изясни. 

На лагера в Брестник, където се подготвят националите е и състезателят на Черноморец Станислав Дрянов .

Ето и програмата за мачовете на България U19 в решителната квалификация:

24 май, 19:00 часа: Швеция - България, ст. "Берое", Стара Загора
26 май, 18:00 часа: Чехия - България, ст. "Хаджи Димитър", Сливен
29 май, 18:00 часа: България - Италия, ст. "Берое"