"Арена Созопол" става притегателен център за европейски футбол

Запитвания за тренировъчни лагери на модерното съоръжение са направили футболни отбори от Полша и Русия

Созопол  ударно се настани на футболната карта и привлича интереса и вниманието както с безмилостните победи на ФК ”Созопол”, така и на спортното бижу „Арена Созопол”, което задоволи изискванията на двата български гранда Левски и ЦСКА и привлече стабилно интереса на европейския футбол.

На стадиона футболните фенове ще могат да видят истински европейски футбол още през май, когато ще се проведат Европейските квалификации за младежи до 19 години. На Арена Созопол от 23 май до 29 май ще се проведат международните футболни срещи на националния ни младежки отбор , който е в една група с отборите на Италия, Чехия и Швеция.

През август месец Арена Созопол ще бъде домакин на футболна среща между националните младежки отбори на България и Казахстан.

До момента запитване за тренировъчни лагери  на модерното съоръжение са направили футболни отбори от Полша и Русия.

За много кратко време Созопол се утвърди като подходящо и желано място за подготовка на футболни отбори заради отличните условия, които предлага спортния комплекс. За по-добрата спортна и физическа подготовка на елитните отбори, предпочели Созопол, се предвиждат още и изграждането на допълнителни помощни игрища с изкуствена трева в Равадиново и Атия, подобни на новоизграденото футболно игрище в Черноморец.