Тестват пътната настилка на АМ Тракия между Стара Загора и Карнобат

Въвежда се временна организация на движението

Специална машина ще тества настилката на магистрала „Тракия“ в участъка от Стара Загора до Карнобат. Тестовете ще се извършват от 8:00 ч. до 17:00 ч. от 13-ти до 16-ти май.

Специална машина ще измери носимоспособността на пътната конструкция. Обичайна практика е след въвеждането в експлоатация на новопостроени пътни участъци, с финансиране от европейските фондове, да се правят подобни проучвания.

Тестовете ще бъдат по цялата дължина на обекта в двете посоки на движение. Дефлектографът ще се движи със средна скорост от 30 км/ч, а на всеки 286 м ще спира за около 2 минути за отчет. Широчината на машината е една пътна лента (дясна активна лента). Проби ще бъдат взети и чрез специална мобилна сонда.

В зависимост от местоположението на машината върху пътното платно и интензивността на движението по автомагистралата ще се въвежда временна организация на движението с намаляване на броя на пътните ленти. Допустимата максимална скорост на движение в района на проучването се ограничава на 90 км/ч.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите, пътуващи от Стара Загора към Карнобат и обратно, да карат внимателно и да спазват въведената временна организация на движението.