Детски празник "На открито 2014"

Ще има игри, забави и награди

Ресурсен център Стара Загора организира традиционния празник „На открито“ на 17 май, събота от 10.30 на базата на Земеделски институт (бивше „Ниго“, по пътя за Раднево).

Програмата предвижда щафетни игри, футбол, волейбол, народна топка, теглене са въже и други. Детските занимания включват още различни надпревари, артателиета, рисунки върху асфалт, игри с фризби и федербал. Проявата предоставя прекрасната възможност в нея да вземат участие децата на Стара Загора - с и без специални образователни потребности, техните родители и учители, да играят и да се забавляват заедно.

„Най-голямото ни годишно събитие ще се проведе с участието и под патронажа на областния управител г-жа Живка Аладжова. Идеята е по развлекателен начин отново да поставим акцент върху интеграцията и включването на различните деца в обществото“, разкри директорът на Ресурсен център Калоян Дамянов.

Домакин на празника е Земеделски институт Стара Загора, като директорът доц. Стайка Лалева е подготвила награди за победителите в игрите - разходка с пони и среща с останалите интересни животински видове в стопанството.