Мъри: Трудно мога да приема загуба

Имам три финала за купата като треньор и трите са спечелени, припомни треньорът на Ботев

Старши-треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов призна, че в кариерата си няма загубен финал за Купата на България като треньор. Той се надява тази традиция да бъде спазена и в четвъртък, когато "канарите" ще се изправят срещу Лудогорец.

В същото време опитният спец обяви, че няма намерение да нагажда играта на пловдивчани спрямо тази на шампионите.

"За нас това е възможност да завършим сезона по най-добрия начин. Целта е да зарадваме хилядите хора, които ще дойдат в Бургас за мача. Вярвам, че всеки ще даде всичко от себе си. Още в първата по-сериозна година да се спечели трофей, това искаме.

Наясно сме, че ще играем срещу най-сработения отбор в България, отборът който играе с най-много самочувствие. Четири пъти играхме с тях, но без победа.

Този мач трябва да има победител. Новите футболисти играят винаги пред пълни трибуни, това ще бъде добър стимул за тях. Най-важното е Ботев да продължи да играе както преди срещу Лудогорец”, обяви Стоилов на пресконференция преди мача.

„Нашият отбор няма да се нагажда на стила на противника, ще играем нашия си стил. Няма да има дребни сметки. Който има спортно щастие ще спечели. Ще имаме преимущество, че ще бъдем много сериозно подкрепяни. Имам яснота за стартовия състав. Но трудно може да се изненадаме”, допълни бившият национален селекционер.

„От началото на годината основната задача беше да участваме в Лига Европа, сега я постигнахме. Но няма луд човек който иска да загуби финал. Играл съм три финала за купата като треньор и трите са спечелени, надявам се утре да не е първият загубен. Трудно мога да приема загуба, но ако Лудогорец е по-добър, ще го поздравим. И тактика и дисциплина ще спечели този мач, искам моя отбор искам да играе със самочувствие, не трябва да има напрежение”, завърши той.