Островът посреща туристи, три влюбени двойки остават с преспиване

От днес Света Анастасия приема първи посетители, а вече има и резервации

Първите си посетители днес официално ще посрещне най-новата туристическа актрация на Бургас - остров Света Анастасия. От община Бургас споделиха, че вече са направени и първите заявки за преспиване в хотелската част. Това са двойки от региона, които са заявили желанието си за нощувки още в началото на седмицата като първата от тях се очаква днес, а другите утре по обед.

За да посрещнат подобаващо туристите на острова вече са отворени ресторантът с трима майстори готвачи, както и лекарната, където ще се правят атрактивни коктейли.

Желаещите да посетят реиновираният остров ще се возят днес за първи път на и на общинския катамаран. Организацията по пътуването ще става при строги мерки за да бъде осигурена безопасността на всички желеащи да посетят Света Анастасия, тъй като се очаква напливът от любопитни граждани да бъде голям в първите дни.

Корабът ще започне с три курса на ден като първото тръгване се очаква да бъде от 10:00 часа от моста в града. Другите две разписания са от 13:30 и 17:30 часа. Връщането сътоветно ще е от 12:30, 16:00 и 20:00 часа.