Орешарски, като се гледаш в огледалото, не изпитваш ли неудобство

Румен Петков: За правителството кражбата е норма на поведение

За правителството на Пламен Орешарски кражбата е норма на поведение. Варненският шеф на „Напоителни системи” е ярък пример за това. Пламен Орешарски може да му даде възможност да се разгърне в национален мащаб, като го направи зам.-директор по кражбите в „Напоителни системи”, като цяло. Това заяви Румен Петков от АБВ в поредния ден от питанията си към премиера Пламен Орешарски, съобщиха от пресцентъра на АБВ. „ Но няма друг период от 1990 година, в който МВР да е ползвано по такъв груб начин с политически цели. Пред мен дежурният в РПУ-то на Асеновград мачкаше кооординатора на АБВ в Асеновград. И не последва нищо. Това означава, че инструктажът за мачкане на опонента е от министър-председателя. И това трябва да се знае от българските граждани. Трябва да се знае, разбира се, и от посланиците.”, казва Петков.

„ Онези дни директорът на ОД на МВР в Стара Загора надви на себе си. Имам негово писмо до кмета на общината, в което практически му отказва съдействие за премахване на незаконни постройки. Т.е., ти стимулираш незаконното строителство. И това с цената на спокойствието и сигурността на голям квартал в Стара Загора. Значи, преди избори всеки трябва да знае, че може да разчита на теб, когато върши незаконно неща – когато краде тръби, когато има незаконни постройки... Преди изборите си способен на всякакви щуротии и престъпления само, за да осигуриш по някой глас за управляващите.”, допълва Румен Петков.

„ Директорът на Областната дирекция е мотивирал отказа си с аргумента, че на територията на дирекцията ще се провеждат редица културно–масови прояви. Като, например, празникът на розата. Не е пропуснал да уточни, че старозагорската дирекция има ключови ангажименти по охраната на държавната граница. Както и, че провежда засилени проверки на чужденци. По-нелепо писмо от това не съм виждал през живота си и се надявам да не видя. Този човек сигурно също ще остане да ръководи дирекцията. Защото по този начин напазарява гласовете за тези, които дават незаконните постройки. Въобще, купувачите на гласове при теб се чувстват най-добре. Също така, ще назначиш 5 000 стражари, които да пазят сигурността на хората. По този начин ти ще напазариш гласовете им. Разбира се, след три месеца ще ги уволниш. И те това трябва да го знаят.”, заявява още Петков.

„Въобще, по-мрачен период българската история не познава. Но какво значение има това, когато Делян Пеевски го одобрява. Продължавам да се питам – като се гледаш в огледалото, не изпитваш ли неудобство? Може би са ти останали някои почтени приятели – като разговаряш с тях, как се чувстваш?”, пита Румен Петков.