Англичани спасиха живота на улично куче

Болното и гладно животно е било приютено от международна организация

В неделя жители на Кърджали съобщиха, че тежко болно куче обикаля улиците между „Пазара на производителите" и квартал „Боровец" в града, пише 24rodopi.com.
„То сее зараза, не може да се храни, неизлечимо болно е. Апелираме работещите в кучешкия приют „Четири лапи" да умъртвят животинчето (ако, разбира се, наистина няма шанс кучето да бъде излекувано) и да го избавят от страданията. Вероятно има заразени и други кучета, заявиха притеснените жители на Кърджали пред 24rodopi.com.


Болното животното извадило късмет, защото било намерено и прибрано от международната организация за спасяване на улични кучета. Англичаните открили кучето в района на пазара в понеделник. Природозащитниците са на мнение, че животното има шанс да се оправи. То вече си има и име – Калеси.  


Снимките на кучето са качени във фейсбук групата на организацията, която има 20 000 харесвания и се списва на английски език.


„Кучето, което намерихме в Кърджали, е женско. Калеси е много слаба, покрита е с кърлежи, предният й крак е счупен, има демодекоза. Тя иска да бъде обичана и успокоена. Ние няма да се откажем от нея, тя заслужава своя шанс да бъде лекувана", обявиха от организацията.