Димитър Николов: В лицето на Янчо Патриков Бургас загуби един достоен човек и велик българин

Кметът изказа съболезнования на роднините, приятелите и колегите на загиналия шампион

Кметът на Бургас Димитър Николов изказва съболезнования на роднините, приятелите и колегите на загиналия Янчо Патриков, съобщават от пресцентъра на общината.

"Скъпи опечалени, приемете моите най-искрени съболезнования по повод кончината на приятеля, на общественика и почетния гражданин на Бургас Янчо Патриков. Присъединявам се към мъката ви и скърбя заедно с вас за тежката и нелепа загуба на този горд и благороден човек. Янчо Патриков бе авторитетна личност, роден шампион, изключителен спортист, медалист от редица престижни първенства, един от най-изявените състезатели и треньори по борба, не само в града, но и в страната, прославил името на България пред света. В негово лице Бургас и цялата спортна общественост загуби един достоен човек и велик българин. Поклон пред светлата му памет!", казва кметът Николов.

Янчо Патриков е почетен гражданин на Бургас. Поклонението ще бъде на 18 май /неделя/ от 12.00 часа в ритуалния дом на траурния комплекс.

Янчо Патриков е български състезател по борба, свободен стил. Състезава се в категория 57 кг. Роден е на 15.03.1944 г. в с. Светлина, Бургаско. Европейски шампион от "София '69", европейски вицешампион от "Карлсруе '66" и "Истанбул '67". Бронзов медалист от световното "Едмънтън '70". След края на кариерата си се занимава успешно с треньорска дейност.