В Плевен хванаха извършителите на брутално убийство

Петима мъже са удряли до смърт 62-годишен мъж, само за да оберат дома му

Плевенските криминалисти са разкрили извършителите на убийство от 2011 г., информират от МВР. Оттам допълват, че арестите са плод на оперативна работа под наблюдението на окръжната прокуратура.

Става дума за убийството на 62-годишен мъж във вилен имот в местността "Нежовец 2". Сигналът за него е получен на 18 февруари 2011 г. в Първо РУП. Тогава започва и разследването по случая.

Първоначално е извършен оглед  в селскостопанската постройка, където е намерено тялото, и са установени видими следи от насилие. След съвместните действия на криминалисти, експерти и психолози три години по-късно случаят е разплетен, а за него са задържани петима мъже от различни села в област Плевен на възраст от 27 години до 44-години.

Вечерта на 17 февруари те влезли в имота за пари, нападнали собственика и му нанесли тежък побой с дървени предмети. От дома му са откраднали дебитни карти, мобилен телефон и законно притежаваното му оръжие.

Документирането на престъпната им дейност продължава, предстои задържаните да бъдат привлечени под наказателна отговорност. Четирима от извършителите са приведени в следствия арест, а петият в момента е в затвора, където изтърпява присъда лишаване от свобода. Мъжете са известни с престъпна дейност, за която имат предишни присъди.