Фойерверки на Шипка за Нощта на музеите

Нощта на музеите ще бъде отбелязана и в Казанлък и на връх Шипка.

На 17 май казанлъшките културни институции ще посрещат безплатно посетители. Гостите ще могат да разгледат постоянни експозиции, временните изложби и музикална програма. При добро време, на връх Шипка, ръководството на НПМ "Шипка-Бузлуджа" обещава за посетители и фойерверк шоу.
Изложба с пленерни рисунки от Шипка, която ще бъде разположена в мултимедийната зала на Паметника на свободата на връх Шипка  и прожекцията на  анимационен филм с тези детски творби са акцент в Нощ на музеите. 

Част от този съвместен проект е и изработването на детски пътеводител на Шипченската епопея с рисунките надецата от „ Арт линия”.
За желаещите да посетят Паметника на свободата в Нощтана музеите е организиран транспорт, който ще тръгне от Казанлък в 19:00 часа, а по обратния маршрут в 22:00 ч.

Постоянната експозиция на НПМ „ Шипка – Бузлуджа” , която е разположена в Паметника на свободата ще бъде отворена за безплатни посещения в часовете до 24ч.
В Нощта на музеите своите експозиции, за безплатни посещения отварят и ИМ „ Искра” и Художествената галерия. От 18 до 24 часа в събота на 17 май двата културни института предлагат на посетителите   своите постоянни изложби и временните „ Историческият път на оръжието” и изложба  живопис на Янаки Кавръков. От 19 часа  като част от програмата на Нощ  на музеите класически концерт ще изнесат Зорница и Йосиф Радионови– пиано и цигулка и Румелия и Стефан Христови – виолончело и класическа китара.