Мирослав Танев победи в масовия лекоатлетически крос в Стара Загора

Състезатели от старозагорските спортни клубове участваха в традиционните демонстрации на площада пред сградата на общината.

През целия ден продължават различните спортни прояви, организирани от Община Стара Загора в Международния ден на предизвикателството и Национален ден на спорта - 17 май.

Мирослав Танев победи в масовия лекоталетически крос, който премина от площада пред общината в Стара Загора до Mall Galleria. Кметът Живко Тодоров даде старт на кроса с участието на всички желаещи, независимо от възрастта.

Той награди победителите, които получиха спортни обувки и абонамент за занимания с фитнес. "Поздравявам ви за участието и ви благодаря за личния пример, който давате на останалите хора - да спортуват, да са здрави и да стоят далеч от употребата на различни опасни вещества", каза Тодоров.

Над 250 участници се състезаваха за наградите, осигурени от организаторите. На второ и трето място в кроса се класираха Светослав Стоянов и Златомир Герджиков. Награда получи и най-бързата жена, достигнала до финиша – Евгения Михайлова. Най-възрастните участници бяха Кольо Колев – 62 г. и Иван Георгиев - 51 г., които също получиха наградите си от кмета.

Футболният отбор на „Карамбол“ ще представи Стара Загора във финалния турнир на футболната инициатива „N-JOY футбол тур 2014“, който ще се проведе на 7 юни в София.

Първенците в днешната надпревара, проведена на откритата площадка зад Централната поща бяха наградени от кмета на общината Живко Тодоров. На второ и трето място се класираха отборите на „Футболмания“ и „Неудържимите“.