Мария Габриел: Искаме просперитет и работеща икономика

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ се срещна с пчелари от град Елена

"За мен е отговорност да продължавам да работя за по-достойно място на пчеларския сектор и зачитане на труда на пчеларите". Това заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Мария Габриел при срещата си с жителите на град Елена, Община Велико Търново.

За младият евродепутат посещението в търновския град беше и емоционален момент, тъй като именно там тя беше удостоена през 2012 г. с титлата "Царица на пчеларите" - признание, което тя нарече пред присъстващите граждани "безценно". "Ще продължа да отстоявам интересите на България и на Елена! Дълбок поклон пред работата на всеки един от вас!", обърна се тя към хората и добави, че препълнената зала и топлото посрещане са й дали увереност, че хората осъзнават важността на европейските избори.

Мария Габриел подчерта, че високата избирателна активност ще даде възможност на евродепутатите от ГЕРБ, мобилизирани, да отстояват европейското развитие на България и европейските ценности, които не са обещания, а ангажимент за работа. "Искаме просперитет, който ще дойде въз основа на работещата икономика, предприемачеството, малките и средни предприятия, иновативността на младите хора. Временната заетост и социалните помощи не създават перспективата, която младите хора очакват. Създава я дългосрочната ангажираност, позволяваща им да градят своето настояще и бъдеще", посочи кандидатът за член на ЕП.

Тя беше категорична, че ГЕРБ е гарантът за европейското развитие на България, каквото всички българи заслужават. "В ГЕРБ сме за отговорно управление, а не за трупане на дългове, които да плащат нашите деца", допълни Габриел.

От своя страна кметът на град Елена инж. Дилян Млъзев отправи покана към нея да бъде патрон на първия "Празник на еленския мед". Млъзев припомни, че преди две години именно тя е провела първата конференция по биологично пчеларство в града. "В резултат на тази конференция, в европейското законодателство настъпиха благоприятни промени, именно благодарение на Мария Габриел", подчерта градоначалникът.

Дилян Млъзев припомни още, че в мандата на ГЕРБ е бил оправен важният за региона, но занемарен и непроходим от десетилетия проход Елена-Твърдица, както и пътят Елена-Майско. "При управлението на Бойко Борисов за малките населени места бе помислено чрез "Програмата за развитие на селските райони", по която община Елена има спечелени 6 проекта, а седмият е читалище. Само че още не можем да стартираме тези проекти заради мудната работа и бюрокрацията на сегашната администрация. В Елена, по програми, над 300 безработни намериха работа. И то работа, която им даде и допълнителна квалификация – планински водачи, озеленители, лесовъди, пътищари...

В момента тези програми ги няма! И когато хората идват на приемен ден при мен, непрекъснато питат кога пак ще има такива програми, каквито имаше допреди година. За съжаление не мога да им отговоря, защото 2014 година най-вероятно ще се окаже нулева по отношение на оперативните програми", сподели кметът.