Цецка Цачева: Ще пресечен контролирания вот с висока избирателна активност

В Деня на спорта Владимир Уручев откри шахтурнир във Враца

Народните представители от ПП ГЕРБ проведоха поредица със срещи с избиратели във Врачанска област. Цецка Цачева и Владислав Горанов посетиха Кнежа, а Тотю Младенов откри заедно с кандидата за евродепутат Владимир Уручев турнир по шахмат във Враца.

"Високата избирателна активност ще пресече всички опити за контролиран вот, затова на 25 май всеки трябва да направи своя избор. Под номер 18 стои отбор от професионалисти, готови да вложат своите знания, опит, настоятелност и упоритост в това да защитават интересите на България и гражданите й", заяви Цецка Цачева при срещата си със жителите на Кнежа.

От своя страна Владислав Николов призова: "Нека всички да гласуват. Нека покажем, че не сме готови да оставим случайността да определя съдбата ни, настоящето и бъдещето ни – нашето и това на нашите деца".

Двамата представиха основните приоритети на кандидатите за евродепутати от ГЕРБ за работата им в Европейския парламент.

Във Враца кандидатът за евродепутат от Владимир Уручев откри шахматна композиция, изградена по инициатива на МГЕРБ и даде старт на турнира "Ти си на ход", като изигра партия шах с народния представител Тотю Младенов.

"Днес е Денят на българския спорт и неслучайно избрахме тази дата за откриване на шахматната композиция. Това е и поредната обществена придобивка за развитието на спорта в града, която ГЕРБ дарява на жителите на Враца. Радостен съм да видя толкова млади хора сред участниците. Влязох в контакт с техните ръководители и заявявам, че ще ги подкрепя в тяхното развитие", подчерта Владимир Уручев. Той поздрави любителите на интелектуалния спорт и им пожела успех в днешната надпревара.

В края на състезанието българският евродепутат награди тримата най-добри шахматисти. Почетното първо място зае Борис Маринов, втори се класира Симеон Йорданов, а третото място остана за Димитър Петров. Тримата победители получиха медал, грамота и комплект фигури за шахмат.

Представители на фирмата, изработила луксозните шах маси и пейки, подчертаха значимостта на съоръжението и призоваха гражданите да съумеят да го опазят от вандалски прояви.

Придружен от народните представители от ГЕРБ Тотю Младенов и Петя Аврамова, Владимир Уручев направи кратка разходка по главната улица във Враца, където минаващите граждани го поздравяваха и му пожелаваха успех на предстоящите избори.