Борисов: Докато бях премиер, никога не съм делял кметовете (видео)

Лидерът на ГЕРБ направи първа копка на един от подкрепените от правителството му проекти в общини, управлявани от БСП

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов направи първа копка на проект за изграждане на ВиК мрежа в село Крапец, общ. Шабла. Проектът е един от подкрепените от правителството на ГЕРБ за община, управлявана от БСП.

"Това е един пример, че никога не съм делял кметовете, докато съм бил премиер", заяви Борисов при откриването на строителните дейности.

Той обясни пред жителите на селото: "Знаете, че кметът на Шабла Райна Бърдарева беше подкрепена от БСП. Победи ни на изборите и ако спазваме традициите в момента, трябва да я преследваме. Като премиер, за Шабла съм направил няколко неща".

Обратно - по думите на Бойко Борисов, точно в момента се случва порочната практика на делене на кметовете според политическата им принадлежност.

Самата Райна Бърдарева отправи специална благодарност към Бойко Борисов, защото именно чрез неговата намеса като премиер е станало възможно обединението на жителите на четири шабленски села - Ваклино, Езерец, Дуранкулак и Крапец. По думите й, благодарение на това е осъществен проектът за реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в общината.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че ако държавата продължи по същия начин да работи с европейските средства, правителството не го очаква "нищо розово" в следващите години.

Той беше придружен от водача на листата на ГЕРБ за евроизборите Томислав Дончев.