Изложба и концерт в чест на Борис Христов

Събитието ще се проведе на 18 май от 17:30ч. в Музикален център „Борис Христов" на ул. Цар Самуил 43

С изложба и концерт в София ще бъдат отбелязани 100 години от рождението на Борис Христов. Формация „Юлангело” ще изпълни представление, озаглавено „Поклон, маестро!”, а мотото на честването е „Борис Христов - посланик на българската песен". Събитието ще даде нов поглед върху семейството и личността на великия певец.


Програмата ще бъде представена на 18 май 2014, от 17.30 ч. в Музикален център „Борис Христов" на ул. Цар Самуил 43.


Специално участие ще вземат оперния певец Пламен Бейков – ученик от последния клас на Борис Христов и гост-музиканти от Вокален ансамбъл „Св. Троица” – град София. Диригент на ансамбъла е Елиянка Михайлова.


 Входът и за двете събития е свободен.


В процеса на проучване на миналото на Борис Христов, формация „Юлангело" попадна на изключително интересна и непозната за широката общественост информация за бащата на Борис Христов - българският просветен и революционен деец Кирил Христов Совичанов, който пръв вдъхва любов на големия певец към българското народно и църковно пеене.

Кирил Христов Совичанов е български революционер, деец на Вътрешната македоно-одринска революционна организация и просветен деец. Повече за историята на семейството ще научите по време на изложбата.